Bijna klaar voor vertrek

Hej!

Bijna klaar voor vertrek

Zo. Twee-en-een-halve-week tot de start. Tijd om jullie eens bij te praten. Want tussen alle berichten over onze geweldige sponsors en onzinnige feitjes door is er inmiddels genoeg te vertellen.

De start in Dresden op 22 augustus komt voelbaar dichterbij. We zijn lid geworden van de Whatsapp groep van de rally, waar alle deelnemers aan mee mogen doen. Er zijn meer dan 150 teams die allemaal meerdere leden hebben, dus je kan je voorstellen hoeveel mensen er in zo’n appgroep terecht komen. Chaos dus: allerlei teams die het leuk vinden om foto’s van hun auto te sturen, die op zoek zijn naar teams die bij hen in de buurt wonen om vooraf alvast te zwelgen in de voorpret en die zich heel erg druk maken over allerlei verschillende verplichtingen in de landen waar we doorheen rijden (brandblusser aan boord, wel/geen landensticker, moet je ook een vignet als je niet over de snelweg rijdt?). En dat alles gaat vooral in het Duits. De organisatie mengt zich regelmatig in de discussie en zegt dan dat het toch écht de bedoeling is dat er onderling Engels gesproken wordt. Met weinig effect: het overgrote deel van de teams komt uit Duitsland en zoals elke terrasmedewerker uit een Nederlandse badplaats zal weten: Duitsers praten nou eenmaal graag Duits, liefst iets te luid…

Om het geheel toch iets op niveau te houden zijn we inmiddels een subgroep gestart. Zoals jullie weten hebben we onze eigen Scandinavische gigant geheel in zijn eigen landsthema ingericht. Maar we zijn natuurlijk niet het enige team dat in een Zweedse bolide het avontuur aangaat. We hebben alle teams die met een Volvo of Saab op pad gaan uitgenodigd voor onze appgroep, die we de ‘Swedish Rally Mafia’ hebben gedoopt. Hier worden inmiddels liefdevol Volvo- en Saabfoto’s gedeeld en afspraken gemaakt om op de eerste avond te toasten met de Zweedse nationale drank Flaggpunch en te snacken met echte Zweedse balletjes.

Ondertussen is de ‘grote’ appgroep écht ontploft nadat de organisatie de rallypakketten heeft verstuurd. De grootste enthousiastelingen waren de organisatie al dagen aan het vragen wanneer het pakket met stickers en andere informatie eindelijk zou komen en toen het eenmaal binnen was stuurden de eerste teams binnen no-time foto’s van hun auto’s op met de stickers met teamnummers. En er zitten wat bijzondere auto’s bij! Naast hele oude en bijzonder fraaie auto’s mogen we straks op de markt in Dresden ook een aantal monsterlijk stoere voertuigen verwachten.

Voor ons leverde de komst van het pakket ook een probleem op. Met dank aan GSTALT kregen we een prachtig ontwerp van de bestickering van Billy, maar daarbij hadden we even geen rekening gehouden dat er ook plaats moest zijn voor een grote sticker met ons teamnummer. De oplossing: we hebben een Ikea Kallax kastje (misschien kende de die-hard-Ikea-fans het nog als Expedit) op het imperiaal gemonteerd en de stickers daarop geplakt.