Wist u dat…?! Tsjechië

Hej!

Wist u dat…?! Tsjechië

We weten nog niet hoe de route zal gaan vanaf Dresden naar Salzburg. We hebben wel wat hints gekregen van de organisaties, dus we weten ongeveer door welke landen we zullen reizen. Tot aan de start op 22 augustus delen we onze voorpret met jullie en presenteren we ‘fun facts’ van de landen waar we doorheen rijden: wetenswaardigheden en andere onzin.

Vandaag: Tsjechië. Na een (waarschijnlijk) kort verblijf in Polen komen we door dit land dat vroeger een deel van Tsjechoslowakijë was. In de filmpjes van teams van vorig jaar zagen we dat er ook teams naar een wel heel bijzondere kerk zijn geweest…

Wist u dat…

Er in Kutna Hora een kerk is die versierd is met botten 40.000-70.000 menselijke skeletten? Zo’n 70 km ten oosten van Praag ligt het stadje Kutna Hora. Dit stadje kende een rijke geschiedenis vanwege de zilvermijnen, maar werd ook flink geraakt door de pest in het midden van de 14e eeuw. De massagraven uit de pestperiode moesten worden geruimd vanwege de bouw van een gotische kerk en vlakbij werden de botten en schedels opgeslagen. In de 19e eeuw werd het kerkje door een rijke familie gekocht en die lieten een kunstenaar de kapel onder de kerk inrichten. Die heeft zijn best gedaan er iets moois van te maken en maakte gebruik van de botten en schedels die toch voorhanden waren.

Volgende keer: Slowakijë